ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ & ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Η Ορεινή Λάρνακα Άριστος Ευρωπαϊκός Προορισμός για τον Πολιτιστικό Τουρισμό

 

Η Ορεινή Λάρνακας είναι επιλεγμένος Άριστος Ευρωπαϊκός Προορισμός. Η επιλογή έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος European Destinations of Excellence, «Cultural Tourism». Η επιλεγμένη περιοχή είναι οι 18 κοινότητες που προβάλλονται μέσα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας.

Η Ορεινή Λάρνακας διαθέτει μια μακρά πορεία ιστορικής και πολιτιστικής εξέλιξης και χαρακτηρίζεται από ένα πολιτισμικό «μωσαϊκό», αποτελούμενο από αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες και μοναστήρια, παραδοσιακούς οικισμούς, παραδοσιακές τέχνες και επαγγέλματα που διαμορφώθηκε μέσα από το πέρασμα των αιώνων. Στην περιοχή συναντώνται αξιόλογοι νεολιθικοί συνοικισμοί όπως ο Νεοληθικός Οικισμός της Χοιροκοιτίας και η Τέντα στη Καλαβασό. Η περιοχή έχει διατηρήσει αναλλοίωτη τη φυσιογνωμία της και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Οι πυρήνες σχεδόν όλων των κοινοτήτων έχουν χαρακτηρισθεί από το Τμήμα Αρχαιοτήτων παραδοσιακοί με ελεγχόμενες ζώνες και έτσι έχουν διατηρήσει την αρχιτεκτονική τους ταυτότητα.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι συνεργασίες, οι συνέργειες και οι πολλαπλές πολιτιστικές δραστηριότητες που υλοποιούνται στην περιοχή.

Μεγάλη τιμή και προοπτική για την Ορεινή Λάρνακας και την Επαρχία. Η περιοχή προβάλλεται μέσα από τις ιστοσελίδες των 18 κοινοτήτων (Κόρνος Δελίκηπος Δήμος Λευκάρων Κάτω Λεύκαρα Βαβατσινιά Κάτω Δρυς Βάβλα Λάγια Μελίνη Ορά Οδού Χοιροκοιτία Τόχνη Καλαβασός Σκαρίνου Άγιος Θεόδωρος Κοφίνου και Αγίοι Βαβατσινιάς ) καθώς και από τις σελίδες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που έχουν ιδρυθεί για το σκοπό αυτό στο Facebook Orini Larnakas και στο Instagram Orini Larnakas

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Όνομα
Επίθετο
Email