ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ & ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Αγροτοεπιχειρείν - Οικοπεριηγητές Μάρτιος 2012 στην Κρήτη

 

Επίσκεψη εκπροσώπων της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας στην Κρήτη

 

Συνάντηση στην Κρήτη είχαν εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λάρνακας με εκπροσώπους της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, την 1η Μαρτίου για τα προγράμματα Αγροτοεπιχειρείν και Οικοπεριηγητές.

Το Έργο "ΑΓΡΟΤΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ" που προτείνεται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας ''Ελλάδα-Κύπρος'' 2007-13 καλείται να καλύψει ανάγκες που καταγράφονται στην περιοχή παρέμβασής του. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα υλοποιηθούν ενέργειες και δράσεις που θα έχουν ορατά, ουσιαστικά και βιώσιμα αποτελέσματα τα οποία θα μεταβιβαστούν σε μεγάλο εύρος των αναπτυξιακών διαδικασιών που επιτελούνται τοπικά. Τομείς ενδιαφέροντος του Έργου είναι οι αγροτουριστικές υπηρεσίες εστίασης και σίτισης, η μεταποίηση γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων και η παρασκευή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων .

Το πρόγραμμα Οικο-περιηγητές έχει σαν βασικό στόχο την άμεση εφαρμογή των αρχών του έργου, τη δημιουργία κοινής συνείδησης στους φορείς και κατοίκους ώστε να έχουν αποτελεσματικές επιπτώσεις οι ενέργειες και οι δράσεις του. Η ολοκληρωμένη προσέγγιση στοχεύει σε μία μακροπρόθεσμη προοπτική, εντάσσοντας αφενός την περιβαλλοντική μέριμνα και εκπαίδευση ως προτεραιότητα έναντι των απειλών των κλιματικών αλλαγών, αφετέρου προτάσσοντας τις πολιτισμικές αξίες ως εργαλείο ανάδειξης της ταυτότητας και ανταγωνιστικότητας στο έντονα παγκοσμιοποιημένο κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η σύσταση του γραφείου στήριξης της επιχειρηματικότητας, η δημιουργία δικτύου επιχειρήσεων στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου καθώς και η κατάρτιση ανέργων ανδρών και γυναικών για θέματα που αφορούν την τοπική ανάπτυξη, όσον αφορά το πρόγραμμα Αγροτοεπιχειρείν.

Τέλος σχετικά με το πρόγραμμα Οικοπεριηγητές έγινε μια γενική συζήτηση για τη δημιουργία τοπικού δικτύου διαδρομών.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Όνομα
Επίθετο
Email