ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ & ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Αγροτοεπιχειρείν – Οικοπεριηγητές

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λάρνακας στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2011, η εναρκτήρια συνάντηση για τα προγράμματα Αγροτοεπιχειρήν και Οικοπεριηγητές.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, το ΕΒΕ Λάρνακας, η Εταιρεία Ανάπτυξης Λέσβου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάφου και ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων.

Τα συγκεκριμένα έργα εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος – διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2013.

Γενικός στόχος του προγράμματος Αγροτοεπιχειρήν είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ύπαιθρο, με τομείς ενδιαφέροντος τις αγροτουριστικές υπηρεσίες εστίασης και σίτισης, η μεταποίηση γεωργοκτηνοτροφικών προιόντων και η Παρασκευή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.

Το έργο Οικοπεριηγητές έχει ως όραμα την καινοτόμο προσέγγιση στην αξιοποίηση των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών πόρων που στοχεύουν στην ποιότητα, ανταγωνιστικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών της υπαίθρου. Στόχος του έργου είναι η δημιουργία δικτύου διαδρομών που θα αναδεικνύει το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον των περιοχών της επαρχίας Λάρνακας.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο του 2012 στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Όνομα
Επίθετο
Email