ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ & ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Οι μέρες μας χαρακτηρίζονται  από μεγάλες προόδους της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, αλλά και από μεγάλες καταστροφές με αίτια φυσικά και ανθρωπογενή όπως οι σεισμοί, οι πόλεμοι, οι ασθένειες, οι ρυπάνσεις, τα διάφορα γήινα, θαλάσσια και άλλου είδους ατυχήματα που ως επί το πλείστον οφείλονται στον σπάταλο, εγωιστικό ή και στον, ενάντια στους νόμους της φύσης, τρόπο ζωής μας. Η ανάγκη σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος, τόσο του κοινωνικού όσο και του φυσικού, καθίσταται επιβεβλημένη.

Πολλά προβλήματα διαρκώς εμφανίζονται και απαιτούν λύσεις. Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων στον Πλανήτη πεινάει, δεν έχει στέγη ούτε και τα στοιχειώδη για μια ανεκτή ζωή.

Αρκεί να αναφερθεί ότι το 75% των 49 εκ. θανάτων που σημειώνονται ετησίως στον Πλανήτη οφείλεται σε ασθένειες που συνδέονται με το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, λαμβάνοντας υπόψη τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των συμπολιτών μας για τα πιο πάνω προβλήματα, διοργάνωσε διάλεξη με θέμα το «Περιβάλλον και  Ποιότητα Ζωής» στις 9 Ιαννουαρίου 2013 με ομιλητή τον Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου.

 

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Όνομα
Επίθετο
Email